Månedens produkt i Birka

Månedens produkt i Birka

Englevasene mine ble kåret til månedens produkt i Birka. Det er jeg stolt av og glad for. Sånn ser pressemeldingen til Birka ut;

Englevase fra Paradis! I mai innfører Birka et nytt tiltak, nemlig kåring av «månedens produkt», og englevasen til Stine Hoff Kunstglass, med verkstedsadresse Hopsneset, Paradis, er førstemann ut.

Vasen fra Stine Hoff Kunstglass sjarmerte juryen i senk, og ble dermed første produkt ut i Birkas nye kåring, «månedens produkt». Vasen er faktisk en krysning mellom en engel, en vase og en mugge, og er et nytt produkt fra den dyktige glassblåseren i Bergen.

Den finnes i både blått, turkis, gult, grønt, rødt og en rekke pastellnyanser, samt i klart glass uten farge –  og er som skapt til vårens og sommerens søte markblomster. Den er ca. 16 cm høy, og koster kr. 300,-

Produktet kan bestilles ved å kontakte Stine Hoff direkte, og selges fra verkstedet på Hopsneset, i Øvre Hopsnesvei 2, Paradis, Bergen, og i Birkas salgsutstilling på Berkåk i Sør-Trøndelag.

Vinn produktet i Facebook-konkurranse

Og ikke minst – du har nå muligheten til å vinne vasen i vår Facebook-konkurranse – som rett og slett går ut på å like og dele bildet. Gå til Facebooksiden vår for å delta: www.facebook.com/birkafb

Erfaren glassblåser

Stine Hoff har designet og blåst fargerikt kunstglass siden 1990. Hun har utdannelse fra Brabrand glasskole i Danmark og Glasskolan i Orrefors i Sverige. I 1992 etablerte hun seg i eget studio i Bergen. Nå er hun en av våre anerkjente glasskunstnere, og kan se tilbake på utstillinger over hele Norge. Bedriften er også såkalt économusée, en betegnelse som gis bedrifter som blant annet bruker en tradisjonell teknikk, åpner dørene for publikum og ønsker å formidle håndverket og kunnskapen om det.

Om designprosessen forteller Stine:
– Englevasen ble til ut fra en idé om å lage en ny markblomstvase. Det ble til under litt lek med det flytende, 1170 grader varme glasset. Jeg tok noen elementer fra englene og prøvde litt ulike varianter før produktet fikk sitt endelige utseende. De står nå litt forsiktig med bøyd nakke og foldede hender rundt en liten glasskolbe med vårblomster.

Fra månedens håndverker til månedens produkt

Tidligere har Birka kåret «månedens håndverker», men har nå valgt å heller trekke fram enkeltprodukter. Slik ønsker Birka i enda større grad å gjøre publikum oppmerksom på det flotte som Birka-håndverkerne lager, og fremme salg av tingene. I kåringen legges det blant annet vekt på god form, fargebruk og funksjonalitet, samt presentasjon og salgbarhet.

Birkas salgsutstilling åpnet i ny drakt, og i samlokalisering med klesbutikken Snertne Sneller den 6.mai, og dermed passet det ekstra godt å lansere tiltaket «månedens produkt» samtidig. Du finner englevasen sammen med håndverksprodukter fra hele landet i Birkas salgsutstilling på Torget i Rennebu (Berkåk) Sør-Trøndelag.

Kontaktinfo Stine Hoff Kunstglass – tlf. 416 85 152 – post@stinehoff.no – www.stinehoff.no – Facebook
Adresse: Øvre Hopsnesveg 2, 5232 Paradis

Birka på Facebook: www.facebook.com/birkafb